Per a què serveix la IA en biomedicina?

Per a què serveix la IA en biomedicina?
La recerca biomèdica fa servir la IA per analitzar quantitats massives de dades, com, per exemple, les que s'obtenen de l'estudi de gens i proteïnes. Avui dia, però, el repte més important rau en el desenvolupament i entrenament de la tecnologia en sí -i no només en el seu ús- per tal d'interpretar millor els resultats. Però, com es desenvolupen i entrenen aquests models? Quines utilitats i biaixos tenen? Quina informació se'n pot obtenir per a aplicacions científiques i clíniques? Són aquests resultats fiables i segurs?
T'esperem al proper Cafè Científic CRG* per conversar sobre aquestes qüestions amb:
Eduard Sabidó, cap de la Unitat de Proteòmica CRG/UPF
Júlia Domingo, cofundadora i CEO d'ALLOX
Modera la sessió David Brena, gestor de projectes científics al CRG.
DATA: dimarts, 20 de maig de 2025, de 18:00 a 19:30
LLOC: sala Charles Darwin, plaça del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), C/ Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
ACCÉS: Accés gratuït amb inscripció AQUÍ. Les places són limitades i s'assignaran per ordre d'inscripció. Activitat per a majors de 18 anys
IDIOMA: català i castellà
*Els Cafès Científics CRG són espais de diàleg entre la societat i persones expertes en temes d'actualitat de base científica. Aquest espai fomenta el pensament crític i l'intercanvi d'opinions, inquieduds i reflexions per afavorir l'enriquiment mutu de la comunitat científica i la ciutadania.
Per a qualsevol consulta, envia'ns un e-mail a comunicacio@crg.eu
Aquest Cafè Científfic s'emmarca dins de la Setmana de l’Administració Oberta del Ministerio de Ciencia e Innovación que se celebrarà del 19 al 205 de maig de 2025. La Unitat de Proteòmica del CRG forma part de la xarxa de “Insfrastructuras Científicas y Técnicas Singulares” designada per aquest Ministeri a través de la ICTS OmicsTech (Infrastructure for Omics Technologies). Aquestes infraestructures estan distribuïdes per tot el territori espanyol i són úniques o excepcionals en el seu gènere. A més, pel seu caràcter estratègic, es consideren necessàries per donar servei a tot el sistema de I+D+i del país i per a dur a terme una recerca d’avantguarda i de màxima qualitat. OmicsTech és una ICTS formada pel CNAG-CRG, la Unitat de Proteòmica del CRG/UPF i el Centre for Omics Science.