You are here

    • You are here:
    • Home > Events > Jo dedicar-me a la ciència? Qui m'ho havia de dir!

Jo dedicar-me a la ciència? Qui m'ho havia de dir!

Jo dedicar-me a la ciència? Qui m'ho havia de dir!Jo dedicar-me a la ciència? Qui m'ho havia de dir!

12/02/2019 26/03/2019
Add to Calendar

Jo dedicar-me a la ciència? Qui m'ho havia de dir!

Des del Centre de Regualació Genòmica us presentem una activitat dirigida a pares i mares d'estudiants d'ESO per tal que descobreixin que per dedicar-se a la ciència no cal ser un geni, sino que és una professió en la que amb interès i dedicació és possible dedicar-s'hi. L'objetiu final és eliminar aquests prejudicis i biaixos mentals que puguin tenir alguns pares i mares amb la finalitat d'evitar que, de manera inconscient, desmotivin els seus fills a estudiar ciències.

La idea de crear aquesta activitat va sorgir d'un estudi de la FECYT, l'Obra Social La Caixa i Everis sobre l'impacte de les accions de divulgació científica: "Pensar que 'els meus pares o els meus professors no em veuen capaça' constitueix un fre en l'elecció d'estudis STEM i les accions de divulgació analitzades aborden sense èxit aquest factor d'influència".

En aquesta activitat, els participants es busquen de manera dirigida a través de tutors i orientadors de 2n i 3r d'ESO, ja que són ells qui poden detectar els pares i mares que per les seves condicions socio-econòmiques puguin tenir la necessitat de trencar aquests prejudicis o desinformacions.

El format de l'activitat és molt dinàmic i enriquidor: descobreixen l'ambient informal i proper del CRG i històries de científics que van seguir trajectòries diferents a la convencional o que no treien deus en totes les assignatures, per així anar trencant aquests patrons. El clima que es genera és de total confiança per tal que els pares i mares se sentin lliures de manifestar els seus neguits al respecte. Abans i després de l'activitat, per tal de mesurar el canvi de percepció de dedicar-se a la ciència, es fa omplenar als participants uns formularis i es comparen els resultats. El 2016 l'activitat va generar canvis significatius en els participants i, pel què van comentar, s'ho van passar molt bé i van canviar alguns paradigmes.

L'activitat es duria a terme una tarda a concretar durant el mes de març en funció de les necessitats dels participants, de 2 hores de durada i de 10-15 participants per sessió com a màxim (en farem dues sessions).

Ens dirigim a vosaltres, professorat d'estudiants de secundària, com a principal via d'accés a aquests pares i mares dubtosos i insegurs de les capacitats dels seus fills/es amb entusiasme per estudiar ciència o de les futures sortides professionals per tal que els proposeu l'activitat.

Si us interessa l'activitat, podeu enviar un correu electrònic per saber-ne tots els detalls a Marta Solís marta.solis@crg.eu