You are here

    • You are here:
    • Home > Events > CRG Scientific Coffee: L'EGA, una biblioteca per a la medicina del futur?

CRG Scientific Coffee: L'EGA, una biblioteca per a la medicina del futur?

CRG Scientific Coffee: L'EGA, una biblioteca per a la medicina del futur?CRG Scientific Coffee: L'EGA, una biblioteca per a la medicina del futur?

CAFÈ CIENTÍFIC CRG: L'EGA, UNA BIBLIOTECA PER A LA MEDICINA DEL FUTUR?

15/12/2015
Add to Calendar

CRG Scientific Coffee: L'EGA, una biblioteca per a la medicina del futur?

events

L’EGA, UNA BIBLIOTECA PER A LA MEDICINA DEL FUTUR?

Desxifrar el genoma humà va suposar l’accés a una informació privilegiada i única de cadascú de nosaltres. Avui, molts projectes de recerca biomèdica utilitzen aquesta informació per avançar en el coneixement de les malalties. Barcelona acull l’Arxiu Europeu de Genomes i Fenomes (EGA) que comprèn un gran volum de dades genètiques provinents de projectes de recerca d’arreu i posa a disposició de la comunitat científica tota aquesta informació.

Compartir les dades genètiques entre grups de recerca permet estalviar recursos, tenir accés a un gran nombre de dades i avançar en la recerca. Però, qui hi ha de poder accedir? Fins a quin punt podem parlar ja de medicina personalitzada? La legislació i la societat avancen al mateix ritme que la recerca? Estem realment preparats?

Conversa guiada per:

Arcadi Navarro, Cap de l’equip EGA al Centre de Regulació Genòmica-CRG i director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, Universitat Pompeu Fabra.

Itziar de Lecuona, professora de Sanitat Pública a la Universitat de Barcelona i investigadora de l'Observatori de Bioètica i Dret

Quan? Dimarts 15 de desembre de 2015 de 19.00 h a 20.30 h
 
On?  Sala “La Cuina" de l’Espai Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7, 08003 Barcelona)

Activitat gratuïta - No cal inscriure's - Aforament limitat

Amb el suport de: Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Excel·lència Severo Ochoa