You are here

    • You are here:
    • Home > Events > CAFÈ CIENTÍFIC: COMPARTIR DADES GENÒMIQUES: EL MILLOR CAMÍ PER AVANÇAR EN EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?

CAFÈ CIENTÍFIC: COMPARTIR DADES GENÒMIQUES: EL MILLOR CAMÍ PER AVANÇAR EN EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?

CAFÈ CIENTÍFIC: COMPARTIR DADES GENÒMIQUES: EL MILLOR CAMÍ PER AVANÇAR EN EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?CAFÈ CIENTÍFIC: COMPARTIR DADES GENÒMIQUES: EL MILLOR CAMÍ PER AVANÇAR EN EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?

07/11/2018
Add to Calendar

CAFÈ CIENTÍFIC: COMPARTIR DADES GENÒMIQUES: EL MILLOR CAMÍ PER AVANÇAR EN EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?

Versió català / Versión castellano

Compartir dades genòmiques: el millor camí per avançar en el tractament del càncer?

L'anàlisi de dades genòmiques podria ajudar a emetre millors pronòstics en malalties de base genètica, com alguns tipus de càncer, i orientar les teràpies en funció de les característiques de cada pacient. Per tal de garantir un accés lliure i segur a aquestes dades clíniques, és necessari seguir una política de “dades obertes”. Quines implicacions, riscos i oportunitats té cedir el nostre identificador genètic a la ciència? Ens conduirà aquesta nova manera d'investigar cap a una autèntica medicina personalitzada? ​Us convidem a dialogar amb experts sobre el tema, exposant les vostres reflexions, mentre gaudiu d'un cafè al Centre Cívic Barceloneta. Us hi esperem!

Diàleg facilitat per:

Jordi Rambla de Argila: Cap de l'equip Arxiu Europeu de Genotips i Fenotips -EGA- al Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Nadja Gmelch: Coordinadora del Pla d'Acció de Coneixement Obert de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Immaculada Grau i Corral : Vocal de la junta del Grup Àgata, Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama  

Moderen:

Marta Solís i Carlos Sierra, divulgadors científics del Departament de Comunciació del Centre de Regulació Genòmica (CRG)
 

Quan? Dimecres, 7 de Novembre a les 19 h.

On? Sala d'actes del Centre Cívic Barceloneta, Carrer de la Conreria, 1, 08003 Barcelona​

Activitat gratuïta - No cal inscriure's - Aforament limitat

Amb la col·laboració de la Fundació Española para la ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona; Centre Cívic Barceloneta; Excel·lència Severo Ochoa

*Els Cafès Científics CRG són espais de diàleg entre experts en un tema d'actualitat de base científica i el públic general, que fomenten l’esperit crític i l'enriquiment mutu de científics i ciutadans, així com l'intercanvi de visions, neguits i reflexions.*

#CRGCafe
 


Compartir datos genómicos: ¿el mejor camino para avanzar en el tratamiento del cáncer?

El análisis de los datos genómicos podría ayudar a realizar mejores pronósticos en enfermedades de base genética, como algunos tipos de cáncer, y orientar las terapias en función de las características de cada paciente. Para poder garantizar un acceso libre y seguro a estos datos clínicos es necesario seguir una política de "datos abiertos". ¿Qué implicaciones, riesgos y oportunidades tiene el ceder nuestro identificador genético a la ciencia? ¿Nos conducirá esta nueva manera de investigar hacía una auténtica medicina personalizada? Os invitamos a dialogar con expertos sobre el tema, exponiendo vuestras reflexiones, mientras disfrutáis de un café en el Centro Cívico Barceloneta. ¡Os esperamos!

Diálogo facilitado por:

Jordi Rambla de Argila: Director del Archivo Europeo de Genotipos i Fenotipos -EGA- en el Centro de Regulación Genómica (CRG)

Nadja Gmelch: Coordinadora del Plan de Acción de Conocimiento Abierto de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Immaculada Grau i Corral : Vocal de la junta del Grup Àgata, Asociación Catalana de Mujeres Afectadas de Cáncer de Mama

Moderan:

Marta Solís y Carlos Sierra, divulgadores científicos del Departamento de Comunciación del Centro de Regulación Genómica (CRG)
 

¿Cuándo? Miércoles, 7 de Noviembre a las 19 h.

¿Dónde? Sala de actos del Centro Cívico Barceloneta, Carrer de la Conreria, 1, 08003 Barcelona​

Actividad gratuita – Sin necesidad de inscripción previa - Aforo limitado

Con la colaboración de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; Instituto de Cultura del Ayuntamiento de Barcelona; Centro Cívico Barceloneta; Excelencia Severo Ochoa

*Los Cafés Científicos CRG son espacios de diálogo entre expertos en un tema de actualidad de base científica y el público general, que fomentan el espíritu crítico y el enriquecimiento mutuo de científicos y ciudadanos, así como el intercambio de visiones, inquietudes y reflexiones.*

#CRGCafe

 

Amb la col·laboració de / Con la colaboración de: