Se encuentra usted aquí

NEURO-MARATÓ DE NADAL 2017

NEURO-MARATÓ DE NADAL 2017NEURO-MARATÓ DE NADAL 2017

23/12/2017
Add to Calendar

NEURO-MARATÓ DE NADAL 2017

NEURO-MARATÓ DE NADAL 2017

Acosta't al fascinant món de la Neurociència!

Coneix teva part més emocional i descobreix les noves fronteres del coneixement.

Acosta't a les fascinants i complexes possibilitats tecnològiques del nostre cervell i els mecanismes que generen la nostra percepció, opinions i preferències.

BRAIN POLYPHONY

Brain Polyphony sorgeix de la conversa musical entre persones amb paràlisi cerebral i les seves emocions, que  es transformen en música a través d’una interfície cervell-ordinador. Brain Polyphony és un software i hardware per a la sonificació de l’activitat neuroelèctrica en temps real. A més de la seva aplicació com a eina per facilitar la cura de persones amb paràlisi cerebral, també es pot fer servir com a instrument sonor i creatiu, ja que converteix les ones elèctriques produïdes al cervell en melodies segons el tipus de reacció que una determinada emoció causa en el cos.

La idea vertebral de l’esdeveniment és explicar les bases neurobiològiques d'aquesta interfície cervell-ordinador, mostrar les possibilitats del sistema en entorns de creació, cultura i experimentació musical, i com pot facilitar a les persones amb diversitat funcional l’accés a aquests entorns.

NEUROCOSAS: EL CERVELL EMOCIONAL

Conferència performativa amb la teva participació

Ser abandonat. Caure en les meves pors. Recordar contínua i inevitablement situacions que volem deixar enrere. Preocupar-nos amb un futur que no existeix. O estimar. Apostar, arriscar-se i confiar. Lluitar per un somni. Evolucionar i usar els milers d'anys d'evolució a les nostres esquenes per crear un món millor.
És possible raonar sense emocionar-nos? És possible emocionar-nos sense memòria?

Des del bullying a les addiccions, passant per l’amor i la presa de decisions... de tot això i més en parlarem en aquest especial Neurocosas, on ens submergirem en l'anatomia de les àrees cerebrals on s'emmagatzemen les emocions.

Conversa facilitada per:

Mara Dierssen

Investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Jordi Sala

Investigador de Mobility Lab

Crisal Rodriguez

Performer, professora i divulgadora científica (Con.Ciencia)

 

Quan? Dissabte, 23 de desembre a les 19h

On? Club Cronopios, Ferlandina 16, 08001 Barcelona

 

Activitat gratuïta - No cal inscriure's - Aforament limitat

Amb el suport de: Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona